شیرینی چای مراغه چگونه تهیه میشود؟
- شناسه خبر: 934
- تاریخ و زمان ارسال: 15 بهمن 1402 ساعت 02:46
- بازدید :
- نویسنده: مراغه نیوز

شیرینی چای مراغه چگونه تهیه میشود؟
مرحله اول؛ تهیه مخلوط آب و شکر
برای تهیه شیرینی چای مراغه، ابتدا درون دیگ مخصوصی که «پالت» نامیده میشود، آب میریزند و شکر را که اصلیترین ماده اولیه این شیرینی است به آن اضافه میکنند؛ سپس مخلوط آب و شکر را بر روی حرارت قرار میدهند.
مرحله دوم؛ برش
سپس شیره را روی صفحه فلزی که در اصطلاح نباتریزی به آن «سنگ» گفته میشود، میریزند و پس از سرد شدن شیره، آن را به قطعات مختلف برش میدهند و اسانس دلخواه را به آن اضافه میکنند.
مرحله سوم؛ هوادهی
پس از اینکه شیره برش داده شد، آن را ورز میدهند که در اصطلاح به این کار هوا دادن میگویند؛ هوا دادن برای سفید و نرم شدن شیره ضروری است.
پس از اینکه شیره به اندازه کافی ورز داده شد و بافتی نرم و رنگی سفید پیدا کرد، آن را دوباره به قطعات مختلف برش میدهند.
مرحله آخر؛ آماده سازی
در پایان، قطعات برش داده شده را از دستگاه آب نباتریزی رد کرده و روی سطح کار (استو) پهن میکنند تا قطعات هوا بخورد و خشک شود.
سپس خردهریزها را از طریق الک کردن جدا میکنند تا شیرینی چای مراغه آماده شده و در نهایت در داخل نایلونها و به صورت سنتی بستهبندی شود.
میراثناملموس عنصری تحکیمبخش برای احیای ارزشهای تاریخی است که توجه به این مسئله در کنار میراثفرهنگی میتواند رابطه کمنظیری از تاریخ و فرهنگ ایران را بهنمایش بگذارد و با جذب گردشگران خارجی، در توسعه اقتصادی کمک حال این مرز و بوم باشد.