سد راه توسعه مراغه نباشیم
- شناسه خبر: 5302
- تاریخ و زمان ارسال: 12 خرداد 1403 ساعت 09:08
- بازدید :
- نویسنده: مراغه نیوز

به گزارش پایگاه خبری مراغه نیوز، به نقل از دیدبان مراغه مجتمع های بزرگ لاله پارک و اطلس مدرن ترین و معروف ترین مجموعه های تجاری و تفریحی در شهر تبریز هستند.
این مجتمع های تفریحی تجاری که بزرگترین، مدرن ترین و مجهزترین مرکز خرید شمال غرب کشور هستند هر روز میزبان شهروندان و گردشگران زیادی از نقاط مختلف کشور است.
در این میان مجتمع اطلس با برگزاری انواع برنامههای فرهنگی، هنری، ورزشی و تخفیفهای ویژه، جذابیت خود را بیشتر کرده است.
شورای شهر و شهرداری تبریز در به ثمر نشستن این پروژه ها و جذب سرمایه گذاران این مجتمع ها سنگ تمام گذاشته اند و سازمانها و نهادها نیز در کنار مدیریت شهری، تبریز را به قطب گردشگری و بازار جذاب خرید تبدیل کرده اند.
دیدهبانمراغه-روایت اول: اداره اوقاف مراغه در دهه ۸۰ با رویکردی منطقی و اصولی ( قانون مولد سازی )، ایجاد ارزش افزوده برای املاک متعلق به خود که در قانون جاری کشور نیز به آن اشاره شده اقدام به توافق با شهرداری نموده تا ضمن رعایت حقوق موقوفه ملک متعلق به خود را مطابق پیش بینی در فانون، تبدیل به احسن کرده و موجبات اجرای طرح توسعه شهری را برای شهرداری فراهم نموده و با تحمل سرسختی های فراوان بصورت تهاتری در ازای حدودا ۵۶۰۰ متر مربع از ملک متعلق به خود که در مسیر طرح جامع (پروژه بلوار طبیعت) واقع شده بود را با توافق دوجانبه، طی سیر مراحل قانونی با اخذ مصوبات قانونی از مراجع ذیصلاح و مراجع قانونی برای حدود ۳۸۰۰ متر مربع از همان پلاک مجوز تغییر کاربری اخذ کرده است(ارزش ریالی روز مقدار واقع در مسیر چیزی معادل ۵۶ میلیارد تومان می باشد که عملا تامین اعتبار اجرایی آن برای شهرداری مراغه بدون صدور مجوز در باقی مانده پلاک مقدور نبوده است. مسئولین شهر براساس آن با رویکردی اصولی و منطقی ضمن اجرای پروژه، موجبات توسعه، عمران و آبادانی شهر را فراهم آورده و بدون پرداخت وجهی از سوی شهرداری مسیر طرح جامع را اجرا و مورد استفاده عموم قرار داده است.
در ادامه اداره اوقاف با پیگیری های مستمر و اخذ مصوبات قانونی از مراجع ذیصلاح که قانون حق تشخیص را بر عهده ایشان گذاشته شرایط اجرای مجتمع بزرگ تجاری خدماتی برای اداره اوقاف را فراهم کرده تا ضمن ایجاد درآمد پایدار سازمانی مقدمات اشتغال بیش از چند صد نفر در سطح شهرستان را فراهم آورده که در نوع خود قابل توجه می باشد که در ادامه به مسائل مربوط به آن اشاره خواهد شد.
پیگیریهای دیده بان مراغه از اداره اوقاف و شهرداری حاکی از این است که روند تغییر کاربری این پروژه در کمیسیون ماده ۵ استان و همچنین ماده ۷ (کمیسیون تشخیص باغات، بر اساس آیین نامه اجرایی که مکلف شده تا جهت تشخیص باغ بودن یا نبودن و ضرورت قلع درختان، به درخواست مالک و ذینفع با توجه به سوابق و مدارک موجود رسیدگی نموده و نظر خود را حداکثر ظرف مدت یک ماه صادر و به ذینفع ابلاغ میکند.)، قانونی بوده است.
دلیل مخالفت ها با ساخت پروژه تجاری خدماتی در بلوار طبیعت از نظر نگارنده که با برخی از منتقدین از نزدیک به گفتگو نشسته است دلیل قانع کننده ای برای مخالفت خود بیان نکرده اند.
برخی مخالفت ها از عدم آگاهی و اطلاع کامل از روند اخذ مجوزهای قانونی و پیش داوری نسبت به آینده پروژه نشأت می گیرد.
می گویند مراغه باغشهر است و نباید این بافت تغییر یابد، در حالیکه درختان زنده در آن منطقه قطع نشده و طبق مجوز مراجع ذیصلاح بصورت مدیریت شده به محل جدید انتقال یافته اند.
دوستان و منتقدین محترم که مخالف ساخت یک مجتمع تجاری، خدماتی، تفریحی بزرگ، شیک و آبرومند که در شأن مراغه باشد مخاطب ما شما هستید ای کاش به جای انتقادات …….. مقدمات اجرای پروژه هایی که مقدمه توسعه، عمران و آبادانی شهر را فراهم می سازد باشید و با اجرای پروژه های مشابه مراغه را به مرکز خرید و قطب گردشگری جنوب استان آذربایجان شرقی، استان آذربایجانغربی و استان کردستان تبدیل کنید چرا که با تحقق آن معیشت مردم مراغه رشد یافته و چرخه اقتصادی مردم در سطح شهرستان بصورت صعودی خواهد بود.
مواضع دوگانه
در این میان مواضع دوگانه آقای دکتر مینویی سرپرست فرمانداری مراغه که همواره شعار حمایت از سرمایه گذاری می دهند قابل توجه و تامل است، بگونه ای که ایشان اخیرا در جلسه شورای اداری، پروژه اداره اوقافچ که مجوزات لازم و قانونی را از مراجع ذیصلاح اخذ نموده سوالهایی به ذهن آدم خطور می کند.
آقای فرماندار شما مگر وضعیت بد بخش کشاورزی در مراغه را احساس نمی کنید؟ امیدواریم هیاهوهای عده ای شما را جو زده نکند و احیانا اختلاف با یک مدیر باعث نشود در برابر یک طرح سرمایه گذاری در حوزه گردشگری مانع ایجاد کنید؟
سد راه توسعه مراغه نباشیم
مگر یک عده پیشگو هستند که تصور می کنند پارکینگ این طرح در آینده به سفره خانه تبدیل خواهد شد؟ مگر لاله پارک و اطلس اینگونه شده است؟ لطفا مدیریت شهر را به پیشگویان نسپارید و از مسئولین شهر بخواهید شهر را منطبق بر قانون مدیریت کنند، شما که از تبریز آمده اید، مگر تاثیر مجتمع های لاله پارک و اطلس در توسعه گردشگری را ندیده اید؟
حال که یک نفر قرار است به صورت کاملا قانونی ۱۴ هزار متر مربع زیربنای گردشگری در این شهر اجرا نماید، لطفا حمایت کرده و موجبات حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در سطح شهر و شهرستان را فراهم نمائید تا مراغه به قطب صنعتی و تجاری و گردشگری تبدیل شود، برای تحقیقات بعمل آمده شهرداری بجای پرداخت ارزش ریالی مقدار واقع در مسیر که ارزش روز آن معادل ۵۶ میلیارد تومان برآورد شده از بابت خدمات ارزش افزوده اراضی و صدور مجوز احداث مبلغی بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان نیز عاید شهرداری می گردد که با وصول آن ضمن تامین اعتبار پروژه های عمرانی دیگر مقدمات توسعه عمران و آبادانی شهر نیز فراهم می گردد.
آقای فرماندار مردم مراغه انتظار دارند شفاف سازی کنید چرا سرمایه گذاران در این شهر فراری داده می شوند؟
آقای فرماندار به جای اینکه از شهردار و رییس اداره اوقاف انتظار شفاف سازی داشته باشید، خودتان در خصوص مواضع عجیب تان شفاف سازی کنید.
آقای فرماندار آیا میدانید شهر تبریز که بعنوان مرکز استان است و درآمد آن قابل قیاس با شهر مراغه نیست اجرای پروژه های تملک و مسیر گشایی در آن نیز بصورت تهاتری در قالب ارائه خدمات در باقی مانده پلاک ها اجرایی می گردد؟ بعنوان مثال امتداد خیابان ارتش که به پادگان تبریز که یک مکان نظامی می باشد منتهی می شد اجرای آن برای شهرداری تبریز با آن همه درآمد فقط در قالب تهاتری بصورت ارائه خدمات در باقی مانده پلاک بصورت مجتمع های مسکونی، تجاری، خدماتی مقدور بوده آیا در مراکز استان همانند ما می اندیشند و آیا می دانید های دیگر ……….