سهم سیب مراغه از تولید سالانه ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب در کشور
- شناسه خبر: 2910
- تاریخ و زمان ارسال: 5 آبان 1403 ساعت 07:37
- بازدید :
- نویسنده: مراغه نیوز

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در جریان بازدید از جشنواره سیب مراغه، از تولید ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب در کشور خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری مراغه نیوز، محمد مهدی برومندی در جشنواره سیب مراغه اظهار کرد: در بیش از ۲۴۷ هزار هکتار از باغهای کشور، ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب تولید میشود.
وی اضافه کرد: آذربایجان شرقی در تولید سیب رتبه دوم کشور را دارد و سالانه بیش از ۶۰۰ هزار تن محصول در این استان تولید میشود.
به گفته معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، این جشنواره با هدف شکرگزاری از خداوند و ایجاد زمینه همکاری و هماهنگی مسئولان برای توسعه باغداری در کشور است.
برومندی در ادامه گفت: در این جشنواره با حضور تجار و بازرگانان، ظرفیتهای تولید سیب در مراغه و استان بررسی شد.
شهرام شفیعی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز گفت: مراغه قطب تولید سیب و عسل در آذربایجان شرقی است و سالانه در این شهرستان ۳۰۰ هزار تن سیب و ۳ هزار و ۵۰۰ تن عسل تولید میشود.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه مراغه و فرماندار این شهرستان، هرکدام در سخنان جداگانه با بیان مشکلات کشاورزان و تولید کنندگان سیب، خواستار ایجاد صندوق توسعه کشاورزی و هموار شدن مسیر صادرات سیب مراغه به خارج از کشور شدند.
تاسفانه منطقه مراغه باوجود پتانسیل تولید بهترین سیب نتوانسته است آنچنانکه شایسته است ازاین موهبت الهی ومحصولات رزاعی بی نظیر برای قشر جوان وتحصیلکرده خود کاری بکند زیرا می توانست این پتانسیل به پیدایش و ایجاد انواع کارخانجات و بهره برداریهایی منجر شوند تا از وجود آنها هم شهرت جهانی پیدامی کردیم وهم به اشتغال بسیاری کمک می کردیم امروزه با پیشرفت تکنولوژی در جهان نباید به شیوه های قدیمی درانباشت وکشت وبرداشت وبسته بندی وفروش باکیفیت درمحصولات اکتفاکنیم دنیای مدرن امروزی جهان جدیدی است وباید راهکارهای کشاورزی نیز پیشرفته ترین ها باشد، متاسفانه درکنارباغات و جاده های مراغه سیبهای زیادی فله ای ریخته شده اند که می توانستند با آموزش وحمایت وبهینه سازی مقدارزیادی ازآنها را به بهترین شکل ممکن به ثمر برسانند و اگر این مهم انجام می شدبجای ریخته شدن درکنار جاده های راه ، خیلی از سیبهای درجه ۲ و۳ کشاورزان به درجه ۱ مبدل می شد . دوم بعد آموزش این هست که باید دست دلالان را از سرکشاورزان زحمت کش کم کنیم وسیبهای آنها را مرکزی به قیمت عادلانه خریداری کند و طوری نباشد که سود کلان از آن دلال باشد نه کشاورز زحمت کش .
بازتاب: سیب مراغه رقیب تولیدکنندگان بزرگ سیب جهان - مراغه نیوز