تاسیس دانشکده موسیقی گامی مهم برای صیانت از میراث بیبدیل عبدالقادر مراغی
- شناسه خبر: 4727
- تاریخ و زمان ارسال: 5 دی 1403 ساعت 08:34
- بازدید :
- نویسنده: مراغه نیوز

در آیین اختتامیه دومین جشنواره موسیقی عبدالقادر مراغی، شهردار مراغه، شهرام مروتی، ضمن ارادت به مسئولین، هنرمندان، هنرجویان، سازگران، اساتید، هیأت داوری، اصحاب رسانه و تمامی هنر دوستانی که در این مراسم حضور داشتند، اظهار داشت:
“مراغه همیشه مهد شخصیتهای مهم علمی و فرهنگی بوده است. شخصیتهایی مانند شیخ شهابالدین سهروردی، خواجهنصیرالدین طوسی، اوحدی مراغهای و عبدالقادر مراغی در این شهر ظهور و حضور پیدا کردهاند. حضور و ظهور چنین شخصیتهایی قطعاً در گرو وجود یک خواستگاه فرهنگی و هنری در این شهر بوده است. نمیتوان این بزرگان را در اینجا یافت مگر به دلیل وجود جاذبههای علمی و اجتماعی آن دوران.”
شهردار مراغه تأکید کرد که عبدالقادر مراغی صرفاً یک شخصیت هنری نیست و افزود:
“عبدالقادر مراغی یکی از چهرههای مهم موسیقی ایران است و حضور شخصیتهایی مثل او نشاندهنده عظمت جایگاه علمی، فرهنگی و هنری مراغه است. هنوز هم آثار این جایگاه در مراغه مشهود است. زمانی که بسیاری از شهرهای امروزی حتی وجود خارجی نداشتند، در این شهر مراکز آموزشی و پژوهشیای وجود داشتند که این شخصیتهای جهانی را جذب یا معرفی کردهاند.”
وی سپس به اقدامات صورت گرفته در سالهای اخیر برای معرفی و حفظ میراث علمی و فرهنگی مراغه اشاره کرد و گفت:
“در سالهای اخیر اقدامات خوبی در جهت معرفی جایگاه علمی، فرهنگی و هنری مراغه انجام شده است. بهسازی رصدخانه مراغه، تهیه ابزارآلات قدیمی آن، توسعه مجموعه اوحدیه، بهسازی حمام تاریخی خواجهنصیر، بهسازی محوطه گنبدهای تاریخی و غیره از جمله این اقدامات بودهاند.”
شهردار مراغه در پایان سخنان خود با تأکید بر اهمیت معرفی شخصیتهای هنری چون عبدالقادر مراغی و معرفی بیشتر هنر موسیقی این شهر و ضرورت ایجاد دانشکده موسیقی در مراغه، گفت:
“اما در مورد عبدالقادر مراغی، نیاز است که توجه بیشتری صورت گیرد. شاید تاسیس رشته و یک دانشکده موسیقی به نام این شخصیت مهم ملی و بینالمللی، بهترین راه برای ارج نهادن و معرفی وی باشد. مطمئناً برگزاری رویدادهایی همچون این جشنواره، که به نام ‘دومین جشنواره موسیقی عبدالقادر مراغی’ برگزار میشود، مقدمات تاسیس رشته و دانشکده موسیقی را در این شهر تسریع و تسهیل خواهد کرد.”